THUISBEZOEKJES

Vraag Info Doneren
img-tuki-2

Thuisbezoekjes

 

De Mediclowns bezoeken niet alleen kinderen in ziekenhuizen van Limburg en Vlaams-Brabant maar ook ernstig zieke of palliatieve kinderen aan huis.

Deze bezoekjes zijn gratis.

Geen eenmalige bezoekjes

 

Maar wekelijkse, 2-wekelijkse of maandelijkse bezoekjes in overleg met de ouders en afhankelijk van de toestand van het kind.

In deze bezoekjes besteedt
de Mediclown ook aandacht aan de eventuele broertjes of zusjes.

karrotje

Praktisch

De clown doorbreekt het isolement van het kind en laat de ernst van de situatie even verdwijnen.

Uiteraard is er vooraf steeds een intakegesprek met de ouders en is er een testbezoek met het kind om te kijken of het klikt met de Mediclown.

Het spreekt voor zich dat het medisch beroepsgeheim en de privacy worden gerespecteerd en dat de clowns vertrouwd zijn met de noodzakelijke hygiëne.

Autotje

FAQ

Deze vragen kunnen de kinderen zelf hebben over thuisbezoekjes.
Als je je te ziek voelt, kan het bezoekje van de clown gewoon verplaatst worden.
Neen hoor, jij moet eigenlijk niets. Eigenlijk ben jij een beetje de baas en kiest wat er gedaan wordt. Als jij zin hebt om lekker lui te niksen dan kan dat hoor.
Als jij graag hebt dat mama of papa erbij blijven mag dat. Of misschien heb je net dat ze er niet bij zijn. Jij mag kiezen.
Dat bepaal jij eigenlijk zelf. De clown zal enkel dingen doen die je samen leuk vindt om te doen. Jij mag altijd kiezen wat er gedaan wordt.
Goh, misschien kan de clown gewoon komen en als hij er eens is, dan is het vast wel leuk. Maar als je écht geen zin hebt mag je dat gewoon zeggen.
Vragen die we vaak van ouders horen :
Natuurlijk mag dat. Dat maakt het alleen maar leuker. Het is belangrijk dat andere kinderen ook betrokken worden. Doch het is aangewezen dat er ook bezoekjes zijn, alleen met het zieke kind. De bezoekjes samen met broer of zus zijn belangrijk zodat broer of zus ook de nodige aandacht krijgen.
Zeker niet alles en alleen als jullie als ouders het ok vinden. Af en toe eens een foto is meer dan genoeg, maar als jullie liever hebben van niet, dan niet. Deze privacy wordt altijd gerespecteerd. De clown zal ook zelf nooit foto’s nemen.
De clown wordt altijd gebriefd en neemt ook altijd even contact op voorhand op, of er rekening moet gehouden worden met iets. De clown is vertrouwd met de regels die in een ziekenhuis gelden en zal zich altijd houden aan de geldende regels.
Het kind geeft eigenlijk een beetje aan wanneer het moe is. De clown zal dit aanvoelen en het bezoekje afronden. Soms zal hij ook afronden als hij voelt dat het kind zich aan het oververmoeien is. Alles is dus afhankelijk van de situatie.

Iemand een glimlach bezorgen?

Onze structurele sponsors

atc-cruises
PuuHR_logo_mail
logocynex-1
expliciet
 
© Mediclowns 2022