FAQ

Om te beginnen moet je minimaal 21 jaar zijn en een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen. We leiden ook zelf clowns op. Indien interesse: doe een mailtje naar info@mediclowns.be
De Mediclowns hangen volledig af van giften. Zij ontvangen geen enkele subsudie.
Als je de Mediclowns wil steunen kan dat door een storting te doen op rekening nummer : BE37‌ 7350‌ 07‌94 ‌8‌328
Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Dit attest wordt steeds eind maart het jaar volgend op de storting afgeleverd in de periode voor het invullen van je aangifte.
Je kan ook een doorlopende opdracht aanvragen vanaf slechts 5 euro/maand.
Lees hier meer
Je kan door de wet op de privacy niet zomaar meelopen en een kamerbezoekje doen. Het is ook niet fijn voor de zieke als zomaar iemand mee op bezoek komt dus spijtig maar hier moeten we neen zeggen.
Wij begrijpen dat het leuk is een clown te hebben op je evenement, je doet het tenslotte ten voordele van de Mediclowns, maar naast het feit dat dit niet tot de taak van de Mediclown behoort, kunnen we onmogelijk op ieder evenement een clown aanwezig laten zijn.
Dan zou er geen tijd meer overblijven om zieke kindjes te bezoeken, en dat kan toch niet de bedoeling zijn!
In principe is het dus niet de bedoeling dat er een clown aanwezig is, enkel bij uitzondering of grotere evenementen.
De taak van de Mediclown is zieke kinderen bezoeken in het ziekenhuis, instelling of thuis.
Ook al zouden we het willen, het is nu eenmaal niet mogelijk een clown te sturen voor iedere cheque die we ontvangen.
In 1998 ontstonden de Limburgse Mediclowns omdat de Cliniclowns in die periode nog geen werking hadden in Limburg. Ondertussen zijn de Cliniclowns ook actief in Limburg, en zijn de Mediclowns ook actief buiten Limburg, vandaar dat “Limburgse” is weggevallen.
In West-Vlaanderen zijn er de Ziekenhuisclowns, in Wallonië de Hôpiclowns …
Hoewel de Cliniclowns, overgewaaid uit de VS, de oudste en dus ook meest bekende organisatie is, hebben we allen hetzelfde doel. Dit is zieke kinderen bezoeken in het ziekenhuis. Ondertussen brengen de Mediclowns ook bezoekjes aan huis bij ernstig zieke of palliatieve kinderen.
De organisaties leggen wel andere accenten en hebben dikwijls ook een andere werkwijze, maar belangrijk blijft dat al deze organisaties tot doel hebben een lach te toveren op het gezicht van zieke kinderen.

Iemand een glimlach bezorgen?

Nieuws

Ludo

Adopteer een Mediclown!

Adopteer een Mediclowns. 2020 was voor de vzw Mediclowns geen gemakkelijk jaar. We bezochten geen ziekenhuizen door het Corona virus ...

Kidszone

Welkom in de kidszone! Klaar om plezier te maken?

Onze structurele sponsors

atc-cruises
PuuHR_logo_mail
logocynex-1
expliciet
© Mediclowns 2022