Loper

Frank Duboccage

Frank Duboccage

45

Ik ben Frank Duboccage, weerpresentator bij de Medialaan. Ik verzorg de weerpraatjes op Q-music en JOE en ben weerpresentator bij VTM. Zelf ben ik altijd een fervente fietser geweest en het zit gewoon in mij om uitdagingen aan te gaan. Zo heb ik eens 300 km op 1 dag gefietst, ook heel veel cols in de Alpen en Pyreneeën bedwongen en ook meegedaan aan 1 van de zwaarste fietsevenementen voor wielertoeristen, de Marmotte, Daarin moesten 4 cols op 1 dag opgereden worden. In de winter liep ik af en toe, maar dat was dan niet meer dan 5 km.

Vorig jaar hebben we dan met een aantal vrienden afgesproken om twee keer per week te gaan lopen en uiteindelijk moesten we een uitdaging hebben en dat werd dan de halve marathon van Brugge. We hebben dat allemaal goed uitgelopen, maar 1 ding wisten we achteraf zeker. Een hele marathon, nooit van z’n leven. En nu zijn we alweer een paar maanden verder en wil ik een hele marathon gaan lopen in New York. Het feit dat het voor een goed doel is, dat heeft mij over de streep getrokken. Er zijn zoveel mooie liefdadigheidsacties, maar wat de mediclowns doen, dat is toch nog dat extraatje meer.

Geef toe, iemand die kanker heeft, dat is heel erg, maar een kind die lijdt aan die vreselijke ziekte en die in het ergste geval palliatief is, daar zijn toch geen woorden voor. Daarom neem ik met plezier, samen met Sam De Bruyn, het peterschap op mij voor deze actie. Hoe meer geld we kunnen inzamelen, hoe meer en frequenter we deze zieke kinderen een smile op hun gezicht kunnen geven.

Mijn Sponsors

Iemand een glimlach bezorgen?

© Mediclowns 2018